Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|понедељак, октобар 21, 2019
Nalazite se na Home » Nafta » Vidaković: Privatizacija Rafinerije pojeftinila gorivo

Vidaković: Privatizacija Rafinerije pojeftinila gorivo 

BANJALUKA, Zahvaljujući privatizaciji Rafinerije nafte u Brodu, BiH ima najjeftinije gorivo u regionu i drastično je smanjen uvoz naftnih derivata, kaže načelnik Odjeljenja za marketing i reklamu „Optima grupe“ Radomir Vidaković.

Vidaković tvrdi da bi, da nije pokrenuta brodska Rafinerija, gorivo u BiH danas bilo skuplje bar za 20 feninga, jer je pojava domaćeg proizvođača primorala trgovce da smanje premije za dizel oko 100 dolara po toni.

„Do našeg dolaska, tržište BiH u potpunosti je bilo oslonjeno na uvoz gotovih naftnih derivata, a danas je situacija drastično drugačija. Kao prvo, BiH je drastično smanjila uvoz naftnih derivata, šta više postala je i izvoznik goriva“, rekao je Vidaković za portal „Enerdžinjuz“.

Načelnik Odjeljenja za marketing i reklamu „Optima grupe“, pod čijim okriljem posluju Rafinerija nafte u Brodu, Rafinerija ulja u Modriči i lanac pumpi „Nestro petrola“, ističe da je modernizacijom Rafinerije nafte u Brodu na tržištu BiH počela prodaja derivata euro pet standarda.

On je naveo da je plan da Rafinerija nafte u Brodu podigne proizvodne kapacitete na tri miliona tona prerade sirove nafte i dodao da će to biti šansa da se zbog izvoza značajno uposle željeznički kapaciteti i oživi riječni saobraćaj rijekom Savom.

Dodaj Komentar