Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|понедељак, мај 17, 2021
Nalazite se na Home » ENERGETIKA » Postavljena gasnoturbinska oprema u TE-TO Pančevo

Postavljena gasnoturbinska oprema u TE-TO Pančevo 

PANČEVO, U Termoelektrani-toplani Pančevo završeno je postavljanje dvije gasne turbine i generatora, saopštio je „Gazprom energoholding Srbija TE-TO Pančevo“.

Oprema je italijanskog proizvođača „Ansaldo Energia“ a dopremljena je pomorskim putem u luku Konstanca u Rumuniji, a zatim Dunavom do Pančeva.
Izbor je pao na gasnoturbinska postrojenja proizvodača “Ansaldo Energia“ zbog visokog nivoa njihove efikasnosti i pouzdanosti, potvrđenog iskustvom grupe “Gazprom energoholding“ u korišćenju takvih turbina u elektranama u Rusiji“, istakao je direktor „Gazprom energoholding Srbija TE-TO Pančevo d.o.o“ Aleksandar Varnavski i dodao da koeficijent korisnog dejstva opreme elektrane s kombinovanim ciklusom parne i gasnih turbina premašuje 50 procenata.

Iz ove kompanije najavljuju da je naredna faza dopremanje dva kotla-utilizatora, parne turbine i generatora parne turbine.

Termoelektrana-toplana Pančevo, koja će imati električnu snagu od oko 200 megavata, prvi je projekat grupe „Gazprom energoholding“ izvan Ruske Federacije i prva parno-gasna elektrana u Srbiji.

Proizvedena toplotna energija biće usmerena na zadovoljenje potreba Rafinerije nafte Pančevo, dok će se elektri;na energija plasirati na energetskom tržištu Srbije i drugih zemalja balkanskog regiona.

Projekat zajedničkim snagama realizuju grupa „Gazprom energoholding“ i kompanija „NIS a.d. Novi Sad“, članica grupe „Gazprom njeft“. Tanjug

Dodaj Komentar