Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Utorak, 7 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Energetika » RiTE Ugljevik: Prebačen plan proizvodnje struje u septembru

RiTE Ugljevik: Prebačen plan proizvodnje struje u septembru 

BIJELJINA, Trend dobrih proizvodnih rezultata u Rudniku i termoelektrani /RiTE/ Ugljevik nastavljen je u septembru kada je u elektroenergetski sistem Republike Srpske isporučeno 164.482 megavat časova električne energije, što je 103,43 odsto u odnosu na mjesečni plan.

Iz RiTE Ugljevik je saopšteno da je od početka godine, zaključno sa septembrom, termoelektrana Ugljevik proizvela 1.269.708 megavat časova struje, što je 105,59 odsto u odnosu na plan.

Dobru proizvodnju električne energije u ovom periodu pratili su i dobri rezultati na rudniku, gdje je sa ostvarenih 1.440.000 tona plan proizvodnje ugla ispunjen sa 103 odsto. Na istom nivou je i ostvarenje otkrivke, sa 7.103.000 metara kubnih čvrste mase.

“Rad termoelektrane je u proteklom mjesecu bio pouzdan i pratio je zahtjeve dispečera za nivoom proizvodnje, a tako će biti i u narednom periodu, u takozvanim zimskim uslovima rada, u koji ulazimo potpuno spremni kad je u pitanju rad i pogonska spremnost bloka termoelektrane”, rekao je izvršni direktor za tehnička pitanja RiTE Dragan Miljanović.

Prema njegovim riječima, pogonska spremnost je dobra i na rudniku, a sigurnu isporuku garantuju dovoljne količine otkrivenog uglja na površinskom kopu “Bogutovo Selo” uoči zime.

Miljanović kaže da je na depou termoelektrane uskladišteno 191.366 tona uglja, a termoelektrana pri sadašnjoj prosječnoj proizvodnji troši mjesečno oko 185.000 tona uglja. Srna

Odgovor na RiTE Ugljevik: Prebačen plan proizvodnje struje u septembru

Dodaj Komentar