Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Petak, 3 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Gas » SAD smanjuju proizvodnju nafte i gasa

SAD smanjuju proizvodnju nafte i gasa 

nafta

NJUJORK, Izvjestan broj najznačajnijih američkih kompanija počinje da smanjuje proizvodnju nafte i gasa prvi put poslije mnogo godina, zbog globalnog smanjenja potražnje sirovina na tržištima i niskih cijena, piše list “Volstrit džurnal”.

Američke kompanije su počele da najavljuju smanjenje proizvodnje nafte i gasa nakon objave izvještaja. Tako, naftno-gasne kompanije “Devon enerdži” i “Maraton oil” saopštile su da su smanjile proizvodnju za 10 odsto u 2016. u poređenju sa 2015. godine.

“EOG Resurses” planira ove godine da proizvede 5 odsto manje sirovina nego prošle godine. Kompanija “Kontinental petroleum” planira da probije nekoliko novih rupa, ali neće iz njih vaditi naftu ove godine.

Dugovi održavali visoku proizvodnju

“Želimo da probušimo nove rupe, ali iz većine nećemo vaditi ove godine. Ne želimo da proizvodimo nešto novo u ovoj sredini dok ne vidimo napredak”, citira list saopštenje kompanije.

List navodi da su planovi za smanjenje u značajnom kontrastu sa prošlom godinom kada su proizvođači nastavili da vade naftu, čak i kada je cijena pala na 30 dolara za barel.

“Volstrit džurnal” dodaje da su mnoge kompanije bile prinuđene da sačuvaju proizvodnju na visokom nivou zbog dugova. Agencije

Dodaj Komentar