Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Ponedjeljak, 29 Novembra, 2021
Nalazite se na Home » Hidroenergija » Hamović: Veliki značaj HE “Ulog” za opštinu i za Republiku Srpsku

Hamović: Veliki značaj HE “Ulog” za opštinu i za Republiku Srpsku 

KALINOVIK, Predsjednik Upravnog odbora EFT grupe Vuk Hamović izjavio je danas u Kalinoviku da će izgradnja hidroelektrane “Ulog” značajno uticati na razvoj ove lokalne zajednice, a doprinijeće i elektroenergetskoj stabilnosti Republike Srpske.

On je dodao da je EFT grupa zastupljena i na izgradnji termoelektrane “Stanari”, što je mnogo veći projekat.

“I Kalinovik i Srpska imaće višestruke koristi od izgradnje HE `Ulog`. Prvo će biti zaposleno oko 350 radnika na izgradnji brane, a potom će na njenom održavanju i redovnom radu biti angažovano 20 stručnih i osposobljenih lica”, rekao je Hamović novinarima.

On je naveo da će radovi ubrzo početi, a da se završetak izgradnje HE “Ulog” očekuje krajem 2016. ili početkom 2017. godine.

EFT je do sada u ovaj projekat uložio više od 17 miliona KM.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić uručila je danas u Kalinoviku preduzeću “EFT” odobrenje za građenje hidroelektrane “Ulog”, projekta vrijednog više od 120 miliona KM.

Projekat hidroelektrane “Ulog” predviđa izgradnju protočne hidroelektrane, proizvodne snage 35 megavata, s prosječnom godišnjom proizvodnjom električne energije od 85.000 megavat-časova.

Sve dosadašnje poslove, koji se odnose na istražne radove, izradu cjelokupne tehničke dokumentacije, snabdijevanje gradilišta električnom energijom, kao i izgradnju sedam kilometara pristupnih i lokalnih puteva, uglavnom su izvela domaća preduzeća i domaće konsultantske kuće.

Izgradnja glavnih objekata hidroelektrane “Ulog” povjerena je kineskoj kompaniji “Sinohidro”, jednoj od najvećih svjetskih infrastrukturnih kompanija, koja realizuje projekte u 55 zemalja.  Srna

9 Odgovori na Hamović: Veliki značaj HE “Ulog” za opštinu i za Republiku Srpsku

Dodaj Komentar