Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|недеља, септембар 20, 2020
Nalazite se na Home » ENERGETIKA » Koncesija za ugalj data Rudniku i Termoelektrani Ugljevik

Koncesija za ugalj data Rudniku i Termoelektrani Ugljevik 

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske donijela je danas rješenje o dodjeli koncesije za korištenje uglja na ležištima „Bogutovo Selo“ i „Ugljevik Istok“ u opštini Ugljevik Zavisnom preduzeću „Rudnik i Termoelektrana Ugljevik“ iz sastava Mješovitog holdinga „Elektroprivreda Srpske“.

Koncesija se dodjeljuje na period od 26 godina, računajući od dana zaključenja ugovora o koncesiji, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Za korištenje koncesionar se obavezuje na uredno plaćanje koncesione naknade i dužan je da, prije zaključenja ugovora, uplati u korist budžeta Srpske jednokratnu naknadu za koncesiono pravo u iznosu od 1.006.831 KM.

Visina koncesione naknade za pravo korištenja mineralne sirovine iznosi 3,2 odsto od godišnjeg bruto prihoda ostvarenog obavljanjem koncesione djelatnosti.

Ovlašćuje se Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva da sa koncesionarom zaključi ugovor o koncesiji, kojim će se bliže urediti koncesioni odnos.

Ako koncesionar, u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ovog rješenja ne zaključi ugovor o koncesiji, gubi sva prava utvrđena ovim rješenjem.  Srna

Dodaj Komentar