O NAMA

Energetikars.com je portal specijalizovan za izvještavanje o najnovijim događajima i trendovima u oblasti energetike.

Portal postoji od 10. januara 2013. godine od kada kontinuirano nudi najnovije vijesti iz oblasti hidroenerija, solarna energija, termoenergija, energija vjetra, energetska efikasnost, kao i dešavanja u sektoru nafte i gasa.

Cilj portala je privatnim kompanijama, javnim institucijama i preduzećima, te investitorima i građanima pružiti brze, tačne i najnovije informacije iz oblasti energetike iz BiH, regiona i svijeta.

Osnivač portala Energetikars.com je Udruženje za promociju evropskih standarda i unapređenje poslovnog ambijenta iz Banjaluke.

U okviru grupacije djeluje i portal CAPITAL.ba, specijalizovan za ekonomske teme, istraživanje korupcije, kriminala, nepotizma i tokova novca.

Urednici i novinari portala Energetikars.com i CAPITAL.ba dobitnici su Nagrade Evropske unije za istraživačko novinarstvo u BiH 2016. godine, Nagrada Antikorupcijske mreže BiH (ACCOUNT) za najbolje priče o korupciji 2017, 2018 i 2019. godine, Nagrade Udruženja „BH novinari“ i „Uniqa osiguranja“ za najbolji tekst o osiguranju u BiH 2019. godine i  Nagrade Direkcije za evropske integracije BiH i Društva novinara BiH za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja BiH u Evropsku uniju 2021. godine.