Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|четвртак, октобар 22, 2020
Nalazite se na Home » ENERGETIKA » Opredjeljenje za jačanjem energetskog sektora

Opredjeljenje za jačanjem energetskog sektora 

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je opredijeljenost Vlade da jača energetski sektor Srpske i da će u tom konktekstu „Elektroprivreda Srpske“ dobiti koncesiju za izgradnju hidroelektrane „Buk-Bijela“.

Đokić je na sjednici Narodne skupštine Srpske rekao da sada nije moguće reći koliko će trajati izgradnja tog objekta, ali je naglasio da će to biti visokoprofitabilan objekat u oblasti elektroenegretskog sektora.

On je naveo da su zahtjevi EU o pitanju eneregetskog tržišta veoma teški, a moraju se prihvatiti, te da se u tom kontekstu kompletan energetski sektor Srpske mora urediti tako da bude spreman da se suoči sa otvaranjem i liberalizacijom tržišta.

Parlament Srpske razmotrio je tačku dnevnog reda koja se odnosi na Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije po hitnom postupku. U toku je razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o budžetskom sistemu po hitnom postupku. Srna

Dodaj Komentar