Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|субота, септембар 26, 2020
Nalazite se na Home » Gas » „Srbijagas“ pomaže u pripremi za gradnju gasovoda

„Srbijagas“ pomaže u pripremi za gradnju gasovoda 

NOVI SAD, Vršilac dužnosti preduzeća „Gas-Res“ Slobodan Puhalac rekao je da bi bio veoma zadovoljan kada bi gradnja kraka gasovoda „Južni tok“ kroz Republiku Srpsku počela 2014. godine.

„Riječ je o grandioznom projektu koji podrazumijeva veliki posao u samoj pripremi gradnje“, rekao je Puhalac uoči sastanka sa predstavnicima „Srbijagasa“ u Novom Sadu.

On je istakao da se smisao današnjeg sastanka ogleda u bratskoj pomoći „Srbijagasa“ preduzeću „Gas-Res“ na poslovima pripreme realizacije ovog projekta kroz Srpsku.

„`Srbijagas` daleko je odmakao u pripremama i svaki njihov savjet, sugestija, kao i stručna mišljenja od neprocjenjivog su značaja kako za `Gas-Res`, tako i za Republiku Srpsku u cjelini“, rekao je Puhalac.

On je dodao da je dužina osnovnog gasovoda kroz Republiku Srpsku oko 400 kilometara i da će jedan krak ući i u Brčko distrikt.

„Malo je reći da su sve strukture, ne samo vladajuće u Brčkom, bile iskreno oduševljene što će krak gasovda ući u taj grad na obalama Save“, rekao je Puhalac i dodao da je distrikt izrazio spremnost da pomogne u realizaciji izgradnje kraka gasovoda.

Izvršni direktor „Srbijagasa“ nadležan za investicije Budimir Jovičić rekao je da će njegovo preduzeće pružiti maksimalnu pomoć „Gas-Resu“ u pripremi realizacije projekta gasovoda kroz Republiku Srpsku.

„`Srbijagas` i `Gas-Res` već uveliko zajednički rade na projektu kraka gasovoda kroz Srpsku“, rekao je Jovičić i dodao da će danas biti utvrđeni okviri za realizaciju zadataka.

Ti okviri, kaže Jovičić, odnose se prije svega na potrebnu opremu i dokumentaciju, što je preduslov za izradu idejnog projekta, studije o opravdanosti gradnje, odnosno izrade glavnog projekta.

„Naravno prije svega, neophodno je da se potpišu i neka dokumenta između Rusije i Republike Srpske“, rekao je Jovičić.

Osim Puhalca i Jovičića sastanku je prisustvovao i šef tehničkog sektora „Gas-Resa“ Vladimir Ajeder.  Srna

Dodaj Komentar