Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|недеља, септембар 27, 2020
Nalazite se na Home » Некатегоризовано » Otvoren sajam „Energa 2015“

Otvoren sajam „Energa 2015“ 

TUZLA, Peti Međunarodni sajam „Energa 2015“, na kome će se predstaviti 120 izlagača iz Evrope i Azije, otvoren je danas u tuzlanskom Kulturnom sportskom i poslovnom centru „Mejdan“.

Na ceremoniji otvaranja Sajma, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić istakao je da će razvoj energetskog sektora omogućiti otvaranje radnih mjesta.

„Tuzlanski kanton lider je u BiH kada je riječ o energetskim resursima, a izgradnja Bloka sedam Termoelektrane Tuzla i Termoelektrane u Banovićima dodatno će ojačati tu poziciju“, rekao je Gutić.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović rekao je da su „Energa“ i grad Tuzla, u energetskom domenu, zauzeli važnu poziciju i mjesto za susrete kompanija i razmjene iskustava među institucijama koje se bave istraživanjem i proizvodnim dostignućima.

Ističući da Tuzla već nekoliko godina veoma uspješno provodi program energetske efikasnosti, Imamović je rekao da su zaštita okoline, povećanje energetske efikasnosti i korišćenje obnovljivih izvora energije neke od osnovnih komponenti održivog razvoja.

Međunarodni sajam „Energa 2015“ okuplja najznačajnija preduzeća iz elektro-energetskog sektora u BiH, kao i renomirane kompanije iz Evrope i Kine.

U okviru Sajma, koji će biti otvoren do 12. juna, biće održano nekoliko panela i prezentacionih programa na teme: „Površinske zaštite metala i maziva za specijalne primjene“, „Sistemi za mjerenje kvaliteta uglja i njihovo korišćenje na kopovima i elektranama“, „Aktuelna pitanja razvoja sektora energetike“. Srna

Dodaj Komentar