Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|недеља, септембар 20, 2020
Nalazite se na Home » Ostalo » Projekat „Zarubežnjefta“ jedan od najboljih

Projekat „Zarubežnjefta“ jedan od najboljih 

MODRIČA, Ruski ambasador u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da je projekat kompanije „Zarubežnjeft“ u Rafineriji ulja Modriča i Rafineriji nafte Brod jedan od najboljih projekata u odnosima Ruske Federacije i Republike Srpske.

Harčenko je rekao novinarima da je od rukovodstva Rafinerije ulja Modriča dobio uvjeravanja da proizvodi ove kompanije, nakon modernizacije postrojenja, imaju kvalitet u skladu sa evropskim standardima.

„Poznato je da na tržištu ima veliki broj moćnih konkurenata, ali sam mišljenja da Rafinerija ima dosta prednosti i kvaliteta sa kojima se može ravnomjerno boriti sa konkurencijom“, rekao je Harčenko nakon posjete Rafinerije ulja Modriča, gdje je imao radni sastanak sa rukovodstvom Rafinerije, „Zarubežnjefta“ i Optima grupe.

Generalni direktor Rafinerije ulja Modriča Pero Dugić rekao je da su na radnom sastanku prezentovani rezultati poslovanja u ovoj godini, te predstavljeni planovi u narednoj godini, sa posebnim osvrtom na investiciona ulaganja u rafinerije u Modriči i Brodu.

„Ambasador Harčenko je upoznat sa kvalitetom i tradicijom proizvoda Rafinerije ulja Modriča“, rekao je Dugić novinarima i naglasio da je ruski ambasador podržao nastojanja Rafinerije da u većem obimu izađe na evropsko tržište.

Dugić je izrazio zainteresovanost Rafinerije ulja Modriča za projekat izgradnje kraka gasovoda „Južni tok“ kroz Republiku Srpsku i istraživanja naftnih kližišta u Posavini.

„Ove projekte zajedno realizuju `Zarubežnjeft`, većinski vlasnik rafinerija Modriča i Brod i `Gasprom`“, rekao je Dugić i ocijenio da će izgradnjom gasovoda obje rafinerija imati stabilno snabdijevanje gasom.

Generalni direktor Optima grupe Vladimir Liman rekao je da će, uprkos problemima na tržištu nafte i naftnih derivata u BiH i okruženju, Kompanija u ovoj godini ostvariti zadovoljavajuće rezultate.

Limov je istakao da je na današnjem sastanku raspravljano o planovima poslovanja u narednoj godini.

„Imamo ambiciozan cilj da u narednoj godini ubrzano radimo na tehnološkoj modernizaciji, kao i na razvoju tržišta“, rekao je Limov.

Radnom sastanku prisustvovali su i načelnici opština Modriča Mladen Krekić, Šamac Savo Minić, Novi Grad Snježana Rajilić i Brod Ilija Jovičić.

Ambasador Harčenko je sa predstavnicima Rafinerije, Optima grupe, „Zarubežnjefta“ i načelnicima četiri opštine posadio drvo, pridruživši se tako ekološkoj akciji koju nekoliko godina provodi Rafinerija ulja Modriča. Srna

Dodaj Komentar