Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Ponedjeljak, 29 Novembra, 2021
Nalazite se na Home » Energetika » BiH: U Neumu Prvi energetski samit

BiH: U Neumu Prvi energetski samit 

NEUM, U Neumu će 15. i 16. aprila biti održan Prvi energetski samit u BiH u organizaciji projekta Investiranje u sektor energije Američke agencije za međunarodni razvoj.

Iz USAID-a je saopšteno da su reforma energetskog sektora, korištenje obnovljivih izvora energije, energetska efikasnost i liberalizacija tržišta električnom energijom teme koje će u narednom periodu biti aktuelne za cjelokupnu društvenu zajednicu u BiH.

U saopštenju je istaknuto da reforma energetskog sektora podrazumijeva učešće znatnog broja institucija vlasti, agencija, velikih, srednjih i malih proizvođača, investitora, nevladinih organizacija, stručnjaka različitih profila i predstavnika medija.

Učešće na samitu najavili su predstavnici najvažnijih učesnika u energetskom sektoru u BiH, a otvoriće ga ambasador SAD u BiH Morin Kormak i predstavnici vlasti i komisija za energiju u BiH.

Prvi energetski samit u BiH biće održan pod pokroviteljstvom Regulatorne komisije za električnu energiju BiH, Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske i Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH.

Dodaj Komentar