Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Subota, 27 Novembra, 2021
Nalazite se na Home » Gas » Đukanović na potpisivanju “Ugovora vijeka”

Đukanović na potpisivanju “Ugovora vijeka” 

BAKU, Premijer Crne Gore Milo Đukanović počeo je trodnevnu zvaničnu posjetu Azerbejdžanu, gdje će učestvovati na ceremoniji obilježavanja “Ugovora vijeka” i početka radova na Južnom gasnom koridoru, čija će izgradnja i povezivanje sa krakom Jadransko-jonskog gasovoda omogućiti Crnoj Gori snabdijevanje prirodnim gasom.

Gasni koridor će povezati zapadni Balkan i Evropu sa novim sigurnim energetskim izvorima. Ceremoniji će prisustvovati šefovi država ili vlada i drugi visoki predstavnici zainteresovanih zemalja.

Po dolasku u Baku, Đukanovića je na aerodromu “Hejdar Alijev” uz državne počasti dočekao zamjenik predsjednika Vlade Azerbejdžana Ali Ahmedov.

Tokom posjete Bakuu Đukanović će se susresti i sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, kao i drugim visokim zvaničnicima u Bakuu.

“To će biti prilika za sagledavanje dosadašnjih rezultata veoma uspješne saradnje u mnogim oblastima, i za dogovor o pokretanju novih projekata u obostranom interesu, na bazi odličnih bilateralnih odnosa”, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Sa Đukanovićem, u posjeti Azerbejdžanu je i ministar ekonomije Vladimir Kavarić. Srna

Dodaj Komentar