Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|петак, јул 30, 2021
Nalazite se na Home » ENERGETIKA » Obradović: Država će možda morati da finansira EPS

Obradović: Država će možda morati da finansira EPS 

BEOGRAD, Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović izjavio je da će država morati da finansira to javno preduzeće, ako u aprilu ne bude mogla da isplati dobavljače ili plate zato što Upravni odbor nije zasjedao.

„Dok se Upravni odbor ne sastane i ne donese odluke, EPS ne može da traži ni kredit od banaka, ni poskupljenje struje, a ugrožava se i priprema za liberalizaciju tržišta struje srednjeg napona, koja stupa na snagu 1. januara 2014“, rekao je on u intervjuu za najnoviji broj NIN-a.

Napominjući da EPS formalno ne može da bankrotira, Obradović je za taj beogradski nedjeljnik rekao da je situacija u EPS-u alarmantna, ali da su mu „vezane i ruke i noge“.

Na pitanje da li iza odbijanja predsjednika UO da sazove sjednicu stoje politička trvenja u vladajućoj koaliciji on je rekao da ne vidi kojoj političkoj opciji odgovaralo da se EPS-u ugrozi poslovanje.

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a je kazao da je srž finansijskih problema tog preduzeća to što prošla vlada „nije željela da se bavi EPS-om i što joj je bio posljednja rupa na svirali“.

„Svi problemi EPS-a potiču iz prošlosti, ali najviše ih je nastalo za vrijeme protekle vlade, jer se baš u tom periodu bilježi rapidan pad likvidnosti“, rekao je on. Beta

Dodaj Komentar