Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|уторак, август 3, 2021
Nalazite se na Home » ENERGETIKA » Podrška saradnji na energetskim projektima

Podrška saradnji na energetskim projektima 

NOVI SAD, Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH /FBiH/ Erdal Trhulj rekao je danas u Novom Sadu da u potpunosti podržava saradnju između Srbije i BiH, posebno na realizaciji energetskih projekata.

„Ministarstvo na čijem sam čelu u potpunosti podržava opredijeljenost BiH da zajedno sa Srbijom i Crnom Gorom radi na realizaciji zajedničkih energetskih projekata, posebno kada je riječ o boljem iskorištavanju hidropotencijala međugraničnih rijeka“, izjavio je Trhulj novinarima u pauzi Sedmog međunarodnog foruma `Energetika Srbije 2013 – Budućnost i perspektive`, koji je danas počeo u Novom Sadu.

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović istakla je da će, osim saradnje u realizaciji energetskih projekata sa Republikom Srpskom, u oktobru biti definisani konačan plan i lista takvih projekata koja obuhvataju i saradnju sa BiH, odnosno FBiH.

U Novom Sadu danas je počeo dvodnevni Forum „Energetika Srbije 2013 – budućnost i perspektive“.

Osim Mihajlovićeve i Trhulja, učesnike skupa pozdravili su i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, predsjednik vojvođanskog parlamenta Ištvan Pastor, dok je Ivo Vajgl, predsjednik Instituta za evropske poslove za jugoistočnu Evropu, skup pozdravio putem video-linka.

Činu svečanog otvaranja Foruma prisustvovali su brojni ambasadori evropskih zemalja u Beogradu.  Srna

Dodaj Komentar