Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|уторак, јун 15, 2021
Nalazite se na Home » Gas » Izgradnja gasovoda „Južni tok“ u Srbiji počinje u januaru 2014.

Izgradnja gasovoda „Južni tok“ u Srbiji počinje u januaru 2014. 

BEOGRAD, Izgradnja gasovoda „Južni tok“ u Srbiji počinje u januaru 2014, dok se tenderi za izvođače radova očekuju u posljednjem kvartalu ove godine, izjavio je šef Odjeljenja za upravljanje projektima u „Gaspromu“ Leonid Čugunov.

On navodi da će izbor izvođača radova i dobavljača materijala i opreme biti izveden konkursom, u skladu sa srpskim regulativama, što je predviđeno i međudržavnim sporazumom koji su Rusija i Srbija potpisale 2008. godine.

„Ako su svi kriterijumi jednako ispunjeni, prednost će se dati preduzećima koja potiču iz jedne od zemalja potpisnica sporazuma“, rekao je za „Blic“ Čugunov, koji je u „Gaspromu“ zadužen za koordinaciju inženjerskih i građevinskih aktivnosti u okviru projekta „Južni tok“.

Kada je riječ o polaganju temelja za kompresorske stanice, koje se u Srbiji iščekuje još od decembra 2012. godine, u Ministarstvu energetike Srbije rekli su da bi ovi radovi mogli da krenu početkom građevinske sezone.

Kako je ocijenjeno u Ministarstvu, primjena zakona o „Južnom toku“, koji predviđa pravila za eksproprijaciju zemljišta, ubrzaće pripremu terena za postavljanje cijevi i druge opreme neophodne za puštanje gasovoda u rad.

Dodaj Komentar