Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|понедељак, август 2, 2021
Nalazite se na Home » Gas » Kovačević: Nacionalni projekat za Srpsku

Kovačević: Nacionalni projekat za Srpsku 

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević ocijenio je da je realizacija kraka gasovoda „Južni tok“ kroz Republiku Srpsku nacionalni projekat za Srpsku, čija bi izgradnja trebalo da počne do kraja godine.

Nakon prvog sastanka Interresorne radne grupe za utvrđivanje prijedloga trase kraka gasovoda „Južni tok“ kroz Republiku Srpsku u Banjaluci, Kovačević je rekao novinarima da su predstavnici Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad prenijeli svoja iskustva u ovom projektu, kako bi Srpska brže i kvalitetnije realizovala ovaj projekat.

„Dobili smo značajne informacije i uputstva kako bi mogli brže realizovati ovaj projekat“, istakao je Kovačević.

Savjetnik predsjednika Vlade Srbije Petar Škundrić rekao je da Srbija ima potrebu i interes da na planu infrastrukturnih projekata, posebno kada je riječ o energetici, sve radi zajedno sa Republikom Srpskom, u uzajamnom interesu.

„Kada je u pitanju izgradnja dionice gasovoda `Južni tok` koji ide kroz Srbiju i Republiku Srpsku, smatramo da je to jedan od značajnih razvojnih i strateških projekata za Srbiju i Srpsku“, istakao je Škundrić.

On je zaključio da će ovaj projekat omogućiti sigurnost i privredni napredak, ne samo u energetskom smislu, već i u drugim oblastima industrije, uključujući i zaštitu životne sredine.

Osim članova radne grupe, sastanku su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, savjetnik predsjednika Vlade Srbije Petar Škundrić i predstavnici Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad.  Srna

Dodaj Komentar