Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|среда, јул 28, 2021
Nalazite se na Home » Gas » Podrška odluci o izboru Transjadranskog gasovoda

Podrška odluci o izboru Transjadranskog gasovoda 

SARAJEVO, Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija i ambasador Italije u BiH Rajmondo de Kardona pozdravili su odluku konzorcijuma „Šah Deniz“ o izboru Transjadranskog gasovoda /TAP/ kao pravca za transport gasa iz Azerbejdžana.

Lagumdžija i De Kardona ocijenili su da je područje energetike jedno od interesnih područja saradnje, prepoznato i kroz projekte TAP-a i Jonsko-jadranskog gasovoda /IAP/ kojima se Evropa povezuje s kaspijskom regijom, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Lagumdžija je danas primio u oproštajnu posjetu italijanskog ambasadora kojem je zahvalio za lični doprinos i predanost razvoju odnosa BiH i Italije, kao i za ukupnu podršku Italije BiH.

Bilateralne odnose, ministar inostranih poslova BiH ocijenio je kao prijateljske i razvijene u brojnim područjima.

Lagumdžija je istakao da između BiH i Italije, koje su prirodno, ekonomski i kulturno blisko povezane, uvijek postoji interes i prostor za nadogradnju i unapređenje saradnje.

On je izrazio očekivanje dalje podrške Italije evroatlantskim integracijama BiH, naročito za vrijeme italijanskog predsjedavanja Evropskom unijom u drugoj polovini 2014. godine. Srna

Dodaj Komentar