Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|среда, август 4, 2021
Nalazite se na Home » ENERGETIKA » Savjet ministara BiH: Insistirati da Jadransko-jonski gasovod prolazi kroz BiH

Savjet ministara BiH: Insistirati da Jadransko-jonski gasovod prolazi kroz BiH 

SARAJEVO, Savjet ministara Bosne i Hercegovine zadužio je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Kancelariju za veterinarstvo BiH da nastave započete aktivnosti s ciljem omogućavanja izvoza mlijeka te da, zavisno od razvoja situacije, Savjetu ministara predlože odgovarajuće mjere.

Savjet ministara BiH inače, na današnjoj sjednici usvojilo je informaciju koja se odnosi na probleme u vezi s izvozom mlijeka iz BiH u Evropsku uniju.
Usvojena je i informacija o nastupu delegacije BiH na konferenciji zemalja zapadnog Balkana, održanoj u Beču 27. augusta 2015. godine.
Zaključeno je da treba nastaviti raditi na realizaciji projekata iz oblasti transporta i energetike te, u tom smislu, nastaviti insistirati na tome da Jadransko-jonski autoput i Jadransko-jonski gasovod prolaze kroz BiH.
Također, zaključeno je da je vrlo bitno pristupiti izradi energetske strategije kao uslovu za kandidovanje projekata iz ove oblasti.
Savjet ministara BiH primilo je k znanju informaciju Direkcije za ekonomsko planiranje o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar – juni 2015. godine.
U informaciji se navodi da dostupni indikatori ukazuju na intenziviranje godišnjeg rasta ekonomske aktivnosti u drugom u odnosu na rast iz prvog tromjesečja. Ali to, prije svega, ukazuju ubrzanje rasta izvoza i uvoza, industrijske proizvodnje, PDV prihoda. Srna

Dodaj Komentar