Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Ponedjeljak, 24 Januara, 2022
Nalazite se na Home » Energetika » Gazprom kupuje MOL-ov udio u Ini?

Gazprom kupuje MOL-ov udio u Ini? 

RIJEKA, MOL je definitivno odlučio prodati svoj udio u Ini, neslužbeno saznaje  Novi list, a jedini su zainteresirani kupci Rusi, odnosno Gazprom, čiji je prvi čovjek, Aleksej Miller, nedavno zbog toga i bio u Zagrebu kod premijera Hrvatske Zorana Milanovića i predsjednika Hrvatske Ive Josipovića.  

Ruse zanima i istraživanje i eksploatacija nafte i plina na hrvatskom kopnu, ali na taj će se tender, kojeg ministar privrede Hrvatske Ivan Vrdoljak otvara danas u Osijeku, javiti najviše zbog željenog ulaska u vlasništvo Ine, piše Novi list.

MOL je, kako se može čuti od upućenih, sad definitivno spreman prodati svojih 49 posto akcija u Ini, a Gazprom odnosno njegov Gazprom Neft mu odgovara kao kupac jer je dio cijene spreman navodno platiti MOL-u predajući mu neka svoja druga naftna i plinska polja.

MOL je još krajem prošle godine na budimpeštanskoj berzi objavio kako je njegova uprava dobila nalog da počne s pripremama za prodaju svog udjela u Ini. Koliko je daleko dogovor Mađara i Rusa do sada odmakao, za sada nije poznato, ali na sastanku u Zagrebu Milanović je Milleru, neslužbene su informacije,  kazao kako su Rusi dobrodošli kao partneri u Ini ukoliko se s MOL-om uspiju dogovoriti na način da to odgovara, prije svega, hrvatskim interesima. Taj je interes očuvanje domaćih rafinerija i povećanje njihove proizvodnje, kao i povećanje rezervi. Novi list

Dodaj Komentar