Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|уторак, јун 15, 2021
Nalazite se na Home » Hidroenergija » Počela revitalizacija HE Zvornik

Počela revitalizacija HE Zvornik 

BEOGRAD, U Hidroelektrani /HE/ Zvornik, jednoj od najstarijih u sistemu „Elektroprivrede Srbije“ /EPS/, počela je revitalizacija postrojenja u vrijednosti 70 miliona evra, čime će njen životni vijek biti produžen za 40 godina.

Tom investicijom biće obezbijeđeno godišnje povećanje proizvodnje struje za 70 miliona kilovat-časova, prenijeli su beogradski mediji.

Revitalizacija četiri agregata biće završena za četiri godine, a nakon toga će ukupna snaga svih agregata biti 125,6 megavata, što je za 30 odsto više nego trenutnih 96 megavata.

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić, koji je sa rukovodstvom EPS-a prisustvovao početku radova, rekao je da će, zahvaljujući revitalizaciji agregata, HE Zvornik godišnje dobiti 15 odsto nove struje, vrijednosti od tri do pet miliona evra.

On je dodao da će po okončanju obnove agregata zvorničke elektrane, koja radi 60 godina, biti smanjeno zagađenje tog kraja. Srna

Odgovor na Počela revitalizacija HE Zvornik

  1. Istraživač

    Dok se revitaluzuje hidroelektrana Zvornik, u vlasništvu države Srbije, s druge strane Drine u opštini Zvornik, na reci Drinjača, biće izgrađena mala hidrocentrala nazvana „Medoš“ snage oko 5 MW. Biće to dobra zamena za ovu koju treba obnoviti, a kako će to izgledati i ko će izgraditi (malo morgen) tu centralu „Medoš“ možete videti i sami ovde: http://www.etrafika.net/?s=vlada+rs+dala+koncesiju+za+losiju+ponudu

     

Dodaj Komentar