Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Srijeda, 19 Januara, 2022
Nalazite se na Home » Gas » Interes za uključivanje BiH u projekat gradnje gasovoda

Interes za uključivanje BiH u projekat gradnje gasovoda 

SARAJEVO,Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić razgovarao je u Bakuu s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, koji je iskazao interes za uključivanje BiH u projekat gasovoda koji će graditi Azerbejdžan, a za koji su već pokazale interes Crna Gora, Hrvatska i Albanija.
Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi dvije zemlje izuzetno dobri i prijateljski, te da osim dobrih političkih odnosa postoji i značajan potencijal za razvoj privredne saradnje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić je prenio zahvalnost vlastima Azerbejdžana za angažman na realizaciji projekta izgradnje fabrike za preradu hrane u Doboju, ističući da je takva vrsta podrške sada najpotrebnija BiH jer obezbjeđuje otvaranje novih radnih mjesta i privredni razvoj šireg područja Doboja.

Učestvujući u radu Četvrtog globalnog foruma u Bakuu, u okviru sesije o stanju u svijetu danas, Ivanić je istakao da iskustva stečena u BiH, u postratnom periodu, mogu biti korišćena u rješavanju nekih drugih konfliktnih situacija.

Iz tih iskustava mogu izvući pouku i zemlje u kojima se sukobi dešavaju, ali i međunarodna zajednica i njene organizacije čija uloga u BiH nije uvijek bila konstruktivna, navodi se u saopštenju.

U nastavku rada Četvrtog globalnog foruma, na kome učestvuje više od 50 sadašnjih i bivših visokih zvaničnika iz cijelog svijeta, predviđen je niz diskusija o najznačajnijim temama međunarodnih odnosa, kao i više bilateralnih sastanaka. Srna

Dodaj Komentar