Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Četvrtak, 20 Januara, 2022
Nalazite se na Home » Gas » Italija za dijalog EU i Rusije o “Južnom toku”

Italija za dijalog EU i Rusije o “Južnom toku” 

BEOGRAD, Predsjednik italijanske regije Frijuli-Venecija-Đulija Debora Serakjani istakla je u današnjem razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem da Italija namjerava da promoviše konstruktivan dijalog između EU i Rusije o pitanju izgradnje “Južnog toka”, poštujući evropska pravila.

Italijanska strana istakla je da će u toku šestomjesečnog predsjedavanja EU Italija nastojati da unaprijedi odnose između EU i Srbije, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić je zahvalio za humanitarnu pomoć koju je Italija uputila Srbiji za područja ugrožena od poplava, kao i na donaciji ove regije za obnovu pravoslavne crkve Svetog Spiridona Čudotvorca u Trstu.

Na sastanku su razmatrana pitanja iz domena regionalne saradnje, privrednih odnosa ove regije sa Srbijom, naročito u oblasti saobraćaja, energetike i naučno-istraživačkih centara, navodi se u saopštenju.

Srpska strana je istakla interesovanje za ponovno uspostavljanje avionske linije Beograd – Trst.

Sagovornici su se saglasili i da se obnovi Memorandum o razumijevanju između Srbije i regije Frijuli-Venecija-Đulija. Srna

Dodaj Komentar