Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Gas » “Južni tok” sigurno ide kroz Srpsku

“Južni tok” sigurno ide kroz Srpsku 

MODRIČA, Ambasador Ruske Federacije u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas u Modriči da izgradnja gasovoda kroz Republiku Srpsku nije “samo priča”, već konkretan projekat za koji su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i rukovodstvo “Gasproma” potpisali Memorandum o izgradnji.

Ruski ambasador je rekao da postoji i mapa puta, koja je apsolutna garancija da će krak gasovoda “Južni tok” proći kroz Republiku Srpsku.

Bocan-Harčenko je na sastanku sa načelnicima opština Modriča, Šamac, Novi Grad i Brod, Mladenom Krekićem, Savom Minićem, Snježanom Rajilić i Ilijom Jovičićem, naglasio da će ekonomski razvoj ovog prostora pomoći izgradnja gasovoda, ali i trenutno najbitniji projekti u Modriči i Brodu – Razvoj naftne industrije, te eksploatacija nalazišta nafte u Posavini.

Ambasador Ruske Federacije rekao je da će ovo istovremeno ojačati bilateralne odnose Republike Srpske i Ruske Federacije, koji su već dobri.

Bocan-Harčenko posjetio je i Rafineriju ulja Modriča, a poslije podne planirano je otvaranje Kancelarije Fondacije “Ruski mir” u Srpskom kulturnom centru Modriča.  Srna

Dodaj Komentar