Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Srijeda, 1 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Energetika » Kovačević: Utvrđena mapa puta za krak “Južnog toka”

Kovačević: Utvrđena mapa puta za krak “Južnog toka” 

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je danas u Banjaluci da je utvrđena mapa puta za izgradnju kraka gasovoda “Južni tok” kroz Srpsku.

Kovačević je istakao da Srpska sve predviđene poslove završava na vrijeme.

Govoreći o projektu “Srednja Drina”, Kovačević je naglasio da će biti uspješno realizovan. “To je veoma važan projekat i sa Vladom Srbije razgovaramo o njegovoj realizaciji”, rekao je novinarima ministar industrije Srpske.

Komentarišući raspodjelu dobiti “Elektroprenosa BiH”, Kovačević je rekao da su vlasnici ove kompanije entiteti, koji treba da podijele tu dobit.

“Skupština akcionara `Elektroprenosa` će se opredijeliti o raspodjeli dobiti. Evropska komisija ne može uticati kako će se dobit ove kompanije podijeliti”, poručio je Kovačević.

Delegacija EU u BiH saopštila je ranije da je EU zabrinuta zbog činjenice da je Savjet ministara odobrio i nakon toga po hitnoj proceduri Parlamentarnoj skupštini BiH uputio Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju kompanije za prenos električne energije u BiH – “Elektroprenos BiH”, kojim se predviđa raspodjela dobiti ove kompanije.  Srna

Dodaj Komentar