Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Srijeda, 1 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Gas » Kovačević: Važna pomoć Srbije u realizaciji “Južnog toka”

Kovačević: Važna pomoć Srbije u realizaciji “Južnog toka” 

VRNJAČKA BANJA,  Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević rekao je danas da je izuzetno važna pomoć Srbije u realizaciji izgradnje “Južnog toka”, koji je za Srpsku od nacionalnog značaja.
“Svakodnevni kontakti i razmjena iskustava omogućiće nam lakšu realizaciju i rješavanje svih problema koji su pred nama”, rekao je Kovačević, nakon sastanka sa ministrom energetike Srbije Zoranom Mihajlović u Vrnjačkoj banji.

On je dodao da je sa Mihajlovićevom razgovarao i o realizaciji projekta o izgradnji hidrocentrala na srednjem toku Drine.

Govoreći o problemima koji se pojavljuju sa Federacijom BiH /FBiH/, Kovačević je naglasio da je oblast energetike u nadležnosti entiteta i da FBiH nema nikakav uticaj na to, kao i da će na tome insistirati u budućnosti.

On je istakao da neće dozvoliti nikakve ucjene koje bi ugrozile “Južni tok”, najznačajniji projekat za Republiku Srpsku.

Kovačević je rekao da je Međunarodni energetski forum, koji se održava u Vrnjačkoj banji u organizaciji Centralnoevropskog foruma za razvoj, izuzetna prilika da investitori zajedno sa stručnjacima iz te oblasti sagledaju perspektive investiranja u Srbiji i Republici Srpskoj.

“Smatramo da je energetika motorni razvoj Republike Srpske”, rekao je Kovačević novinarima.

On je dodao da su sa njim danas na forum došli i strani investitori kako bi se uvjerili u mogućnosti ulaganja.

Mihajlovićeva i Kovačević učestvuju na Četvrtom međunarodnom energetskom forumu u organizaciji Centralnoevropskog foruma za razvoj /CEDEF/ u  Vrnjačkoj banji pod nazivom “Voda – energija, efikasnost i održivost u jugoistopčnoj Evropi”.

Na ovom skupu nalazi se oko 300 učesnika iz devet zemalja – Italije, Rusije, Poljske, Slovenije, Makedonije, Belgije, Mađarske, Republike Srpske i Srbije. (Srna)

Dodaj Komentar