Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Srijeda, 1 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Energetika » MOL u Srbiji očekuje rast profita od 50 odsto

MOL u Srbiji očekuje rast profita od 50 odsto 

BEOGRAD, MOL Srbija se u posljednje tri godine probio na drugo mjesto sa udjelom tržišta od 20 odsto, a pozitivni poslovni rezultati su išli uzlaznim trendom iz godine u godinu.

 

Obrt i profit su se uvećavali, te procjenjuju da će ove godine postići 50 odsto povećanja u odnosu na 4,5 miliona evra, što je bio prošlogodišnji rezultat.

MOL Srbija je postala jedno od glavnih tržišta i ujedno rastuće tržište unutar MOL Grupe.

Kompanija MOL je u Srbiji angažovana uglavnom u “downstream” poslovima, i to uglavnom na preprodaji naftnih derivata. Mi nismo direktno pogođeni niskom cenom sirove nafte, koja u osnovi ima negativan uticaj na “upstream” poslovanje. U stvari, možemo čak reći i da jeftinija cena sirove nafte koja se koristi u rafinerijama ima pozitivan uticaj na naše proizvodne troškove u četiri rafinerije u kojima MOL Grupa posluje. Ipak, treba reći da je, osim cene sirove nafte koja je u padu, i međunarodna cena gotovih proizvoda takođe značajno smanjena ove godine, što svakako utiče na našu kompaniju u negativnom smislu, pre svega kroz periodično smanjenje profitabilnost i naše konkurentnosti na tržištu, rekla je Bianca Vasilescu, direktorka MOL Srbije za „Vreme“.

Dodaj Komentar