Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Petak, 3 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Energetika » Nadležni inspektori u Rafineriji nafte u Brodu

Nadležni inspektori u Rafineriji nafte u Brodu 

BANJALUKA, Republički ekološki, tehnički, te inspektori za zaštitu na radu i zaštitu od požara izašli su jutros na lice mjesta, kako bi u dijelu svojih nadležnosti utvrdili činjenično stanje u vezi sa eksplozijom u Rafineriji nafte Brod, rečeno je Nezavisnim u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove.

“Uviđaj na licu mjesta u smislu utvrđivanja uzroka incidenta vrše nadležni istražni organi, dok će inspektori Inspektorata Republike Srpske u fokus svog djelovanja staviti sprovođenje mjera na zaštiti životne sredine, suzbijanju potencijalnih rizika, bezbjednosti ostalih radnika, te sanaciji posljedica”, pojasnili su u Inspektoratu.

U Inspektoratu navode da važan faktor u sprovođenju inspekcijskog nadzora predstavljaju bezbjedonosni uslovi za nesmetano i sigurno kretanje inspektora na mjestu eksplozije, a od čega će zavisiti i dužina trajanja samog postupka s obzirom na to da je riječ o kompleksnim postrojenjima.

U Rafineriji nafte u Brodu sinoć oko 21.30 časova došlo je do eksplozije i požara u kojem je jedno lice poginulo, a deset povrijeđeno, ali nisu životno ugroženi. Nezavisne novine

Dodaj Komentar