Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Nafta » Nafta jeftinija nakon ubiranja profita

Nafta jeftinija nakon ubiranja profita 

NJUJORK/LONDON, Cijene nafte su jutros pale, nakon što su investitori pokupili profit ostvaren tokom prošlonedjeljnog skoka cijena, izazvanog zabrinutošću oko rasta tenzija na Bliskom istoku, navode analitičari.

Američka “laka” nafta za isporuku u julu pojeftinila je na Merkantilnoj berzi u Njujorku za 35 centi na 97,50 dolara po barelu, prenosi agencija Frans pres.
Istovremeno je barel sjevernomorske nafte tipa “brent” na berzi u Londonu pojeftinio za 45 centi na 105,48 dolara za barel.
“Nakon prošlonedjeljnog rasta cijena, predviđa se da će ove nedjelje one biti u padu, na šta bi mogli da utiču eventualno novo gomilanje zaliha u SAD ili loši ekonomski podaci iz te zemlje ili Japana”, rekao je Frans presu glavni strateg sidnejske fime CMC markets Majkl Mekarti, dodajući da se na cijene odražava i neizvjesnost oko nastavka monetarnih stimulacija u SAD.
Cijene sirove nafte skočile su u petak nakon što je Vašington saopštio da ima dokaze da su snage sirijskog režima koristile hemijsko oružje i obećao vojnu pomoć pobunjenicima. Zvanični Damask je potom odbacio te tvrdnje, ističući da su one samo izgovor da bi se SAD umješale u građanski rat u Siriji. Tanjugbiz.rs

Dodaj Komentar