Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Subota, 27 Novembra, 2021
Nalazite se na Home » Nafta » Nafta jeftinija uoči izvještaja o zalihama u SAD

Nafta jeftinija uoči izvještaja o zalihama u SAD 

NJUJORK/LONDON, Cijene nafte su jutros pale, uoči najnovijeg izvještaja o zalihama tog energenta u SAD, navode analitičari.

Slaba tražnja i gomilanje zaliha u najvećoj svjetskoj privredi uticali su na pad cijena nafte i ograničili dobit trgovaca, prenosi agencija Frans pres.
Američka “laka” nafta za isporuku u julu pala je na Merkantilnoj berzi u Njujorku za 48 centi na 95,70 dolara po barelu, dok je istovremeno na berzi u Londonu barel sjevernomorske nafte tipa “brent” pojeftinio za 34 centa na 103,57 dolara.
Najnoviji izvještaj o zalihama u SAD biće objavljen kasnije danas. Rast zaliha ukazuje na slabljenje tražnje i tradicionalno uzrokuje pad cijena.
Trgovci takođe iščekuju govor predsjednika američke Uprave federalnih rezervi (Fed) Bena Bernankija, koji će danas Ekonomskom komitetu Kongresa podnijeti izvještaj o najnovijim prognozama Fed-a za najveću privredu i potrošača nafte u svijetu. Tržišta pomno prate naznake kada će centralna banka prestati da pruža podršku privredi kroz program kvantitativnog labavljenja. Tanjugbiz.rs

Dodaj Komentar