Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|четвртак, август 5, 2021
Nalazite se na Home » Nafta » Kovačević isključio mogućnost zloupotreba u Rafineriji u Brodu

Kovačević isključio mogućnost zloupotreba u Rafineriji u Brodu 

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević isključio je mogućnost zloupotreba u Rafineriji u Brodu kao što je bio slučaj u Fabrici glinice „Birač“, jer je riječ o sasvim drugim vlasnicima i pristupu upravljanja kompanijom.

Kovačević je rekao da su vlasti Republike Srpske dobile uvjerenje generalnog direktora „Zarubežnjefta“ da će ova kompanija nastaviti investiranje u Rafineriji nafte Brod i Rafineriji ulja Modriča.

„Rafinerija je jedna od najznačajnijih kompanija u Republici Srpskoj, ona naravno ima određenih problema oko plasmana i dopremanja nafte, ima problema i u legislativi na nivou BiH, ali ne postoje zloupotrebe vlasnika“, rekao je Kovačević. Srna

2 Odgovori na Kovačević isključio mogućnost zloupotreba u Rafineriji u Brodu

  1. inzenjer

    Iste takve mogućnosti su 12 godina isključivali i u Biraču pa smo videli kako smo završili. U rafineriji je situacija višestruko gora.

     
  2. milan

    Jedina prava kompanija u RS je „TELEKOM“ Srpske.Svake godine podijele preko 100 miliona KM dobiti svojim akcionarima u vidu dividende.Zbog toga im je i vrijednost akcije oko 1,70 km.Rafinerija Brod od 2006 god. kada je privatizirana nije isplatila ni jedan pfening dividende a neće isplatiti ni u narednih 10 godina.Zbog toga im je vrijednost akcije 6 pfeninga dakle gotovo 30 puta manja od vrijednosti akcije TELEKOMA.Toliko o jednoj od najznačajnijih kompanija u RS.

     

Dodaj Komentar