Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Ponedjeljak, 24 Januara, 2022
Nalazite se na Home » Nafta » Niže cijene nafte nakon ubiranja profita

Niže cijene nafte nakon ubiranja profita 

NJUJORK/LONDON, Cijene nafte su jutros bile u padu, nakon što su investitori pokupili profit od prošlonedjeljnih dobitaka, poslije rekordnog rasta akcija na američkim berzama.

Američka “laka” nafta za isporuku u junu pala je na Merkantilnoj berzi u Njujorku za 19 centi na 95,83 dolara po barelu, prenijela je agencija Frans pres.Istovremeno je na berzi u Londonu barel sjevernomorske nafte tipa “brent” pojeftinio za pet centi na 104,59 dolara.
Prošlonedjeljni izvještaj koji je ukazao na blagi rast optimizma među američkim malim preduzećima podstakao je skok akcija na Volstritu, utičući i na energetska tržišta. Tržišta sada čekaju nove ekonomske vijesti iz SAD, o prodaji stanova, narudžbama trajne robe i domaćoj potrošnji, kao i govor predsjednika Uprave federalnih rezervi (Fed) Bena Bernankija u Kongresu.
Očekuje se da će Bernanki informisati Kongres o najnovijoj ekonomskoj prognozi Feda, a tržišta pomno prate naznake kada će centralna banka prestati da pruža podršku privredi kroz program kvantitativnog labavljenja. Tanjugbiz.rs

Dodaj Komentar