Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|четвртак, август 5, 2021
Nalazite se na Home » Ostalo » Isključuje se struja ZOI-u 84 i Hidrogradnji

Isključuje se struja ZOI-u 84 i Hidrogradnji 

SARAJEVO, Iz „Elektroprivrede BiH“ najavljeno je da će, zbog neplaćanja duga, danas bez struje ostati i sarajevska preduzeća „ZOI `84“ i „Hidrogradnja“, nakon što je prethodno isključena sarajevskom Gradskom saobraćajnom preduzeću /GRAS/.

Iz „Elektroprivrede“ navode da je u toku izvršenje naloga o obustavi isporuke električne energije ovim preduzećima zbog neizvršavanja obaveza po osnovu sporazuma o izmirenju dugovanja na rate i izmirenju tekućih faktura.

U saopštenju se navodi da je „Elektroprivreda BiH“, imajući razumijevanja za tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalaze kantonalna javna preduzeća i ustanove, u više navrata prolongirala obustave isporuke električne energije, kao i rokove za izmirenje dospjelih obaveza.

Nakon izvršene uplate dijela iznosa utvrđenog Sporazumom o izmirenju dugovanja na rate, „Elektroprivreda BiH“ je obustavila nalog o isključenju električne energije „Vodovodu i kanalizaciji“, navodi se u saopštenju.

„Elektroprivreda BiH“ ranije danas isključila je struju GRAS-u, zbog čega je tramvajski i trolejbuski saobraćaj u Sarajevu prestao raditi. Srna

Dodaj Komentar