Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|уторак, август 3, 2021
Nalazite se na Home » Ostalo » Uskoro analiza distributivne mreže

Uskoro analiza distributivne mreže 

BANJALUKA, Stručni tim kineske kompanije „Čajna pauer endžiniring konsalting grup“ posjetiće u narednom periodu preduzeća „Elektroprivreda Republike Srpske“ i „Elektroprenos BiH“ nakon čega će sačiniti analizu stanja distributivne i prenosne mreže, dogovoreno je na sastanku ministra industrije, energetike i rudarstva Srpske Željka Kovačevića sa predstavnicima ove kompanije.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima saradnje na modernizaciji i upravljanju distributivnom i prenosnom mrežom, te na izgradnji energetskih objekata po principu direktnog stranog investiranja, kao i po principu projektnog finansiranja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Vlada Republike Srpske nedavno je sa ovom kompanijom zaključila okvirni protokol o saradnji na projektu infrastrukturne izgradnje od najvišeg prioriteta u Republici Srpskoj.

Sastanku su prisustvovali i generalni direktor „Elektroprivrede Republike Srpske“ Branislava Milekić i vršilac dužnosti generalnog direktora „Elektroprenosa BiH“ Dušan Mijatović. Srna

Dodaj Komentar