Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Srijeda, 19 Januara, 2022
Nalazite se na Home » Ostalo » Parlamentarci na međunarodnom forumu u Briselu

Parlamentarci na međunarodnom forumu u Briselu 

SARAJEVO, Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvovaće na međunarodnom parlamentarnom forumu o obnovljivoj energiji koji sutra počinje u Briselu.

Na dvodnevnom forumu o temi “Međunarodna saradnja za energetsku revoluciju” učestvovaće članovi Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma i Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i veze Doma naroda parlamenta BiH.

Prvog dana foruma, u okviru sesije pod nazivom “Energija za ljude”, biće razgovarano o bezmrežnim obnovljivim izvorima i seoskim mini mrežama, dok je sesija “Veza sa najbogatijim izvorima” posvećena izgradnji novih autoputeva za električnu energiju i obnovljivim instalacijama.

Tokom sesije “Mobilizacija tržišta obveznica i druga privatna ulaganja”, koja će biti održana drugog dana foruma, biće razmijenjena mišljenja o tome kako međunarodne agencije mogu pomoći da energetski projekti privuku privatne investicije.

Sesija “Izgradnja političke volje” biće posvećena radu sa parlamentima s ciljem jačanja političkog okvira za obnovljivu energiju.

Osim članova parlamenata iz Afrike, Azije i Evrope, na međunarodnom forumu učestvuju i predstavnici Afričke razvojne banke, Azijske razvojne banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke, Svjetske banke, Evropske komisije, Međunarodne energetske agencije, Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj, Razvojnog programa UN, Organizacije UN za industrijski razvoj, kao i drugih multilateralnih i bilateralnih agencija. Srna

Dodaj Komentar