Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Gas » Potpisan ugovor za izgradnju “Južnog toka” kroz Srbiju

Potpisan ugovor za izgradnju “Južnog toka” kroz Srbiju 

BEOGRAD, Kompanije “Južni tok Srbija” i “Centar gas” iz Rusije potpisale su u Beogradu ugovor o izgradnji dionice magistralnog gasovoda “Južni tok” kroz Srbiju, vrijedan oko 2,1 milijardi evra.

Ugovor su u zgradi kompanije “Srbijagas” potpisali direktori “Južnog toka Srbija” Dušan Bajatović i Aleksandar Siromjatin sa generalnim direktorom “Centar gasa” Stanislavom Anikejevim.

Potpisnici ugovora poručili su da je ovo istorijski dan za srpsku energetiku i da će prvi gas poteći “Južnim tokom” kroz Srbiju do kraja 2016. godine, kako je i planirano, prenose beogradski mediji.

“Centar gas” pobijedio je na tenderu koji je kompanija “Južni tok Srbija” raspisala za izvođača radova na srpskoj dionici tog gasovoda, koja će, kako je rečeno nakon potpisivanja, biti rađena po najboljim međunarodnim standardima.

Bajatović je poslije ceremonije potpisivanja ugovora posebno zahvalio predsjedniku Ruske Feredacije Vladimiru Putinu i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, koji su, kako je rekao, pomogli da se riješe neka otvorena pitanja, što je omogućilo potpisivanje ovog ugovora.  Srna

Dodaj Komentar