Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Utorak, 7 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Gas » Puhalac: Uskoro sastanak sa predstavnicima “Gasproma”

Puhalac: Uskoro sastanak sa predstavnicima “Gasproma” 

BANJALUKA, Vršilac dužnosti direktora privrednog društva “Gas res” Slobodan Puhalac izjavio je danas da će u narednom periodu biti održan sastanak predstavnika ovog preduzeća i ruskog “Gasproma” na kojem bi se trebala utvrditi mapa puta za realizaciju projekta “Južni tok”.

“Predstavnici `Gasproma` mogli bi do kraja ove sedmice doći u radnu posjetu Republici Srpskoj. Na osnovu mape puta koju bi trebali utvrditi, odvijaće se sve dalje aktivnosti koje se odnose na izgradnju `Južnog toka`”, rekao je Puhalac.

On je napomenuo da je preduzeće “Srbijagas” spremno da u potpunosti pruži podršku i prenese iskustva kako bi Republika Srpska uspješno došla do cilja.

“Cilj Republike Srpske je da što prije dostigne nivo realizacije projekta `Južni tok` na kojem je trenutno Srbija, koja je prije četiri godine krenula u njegovu realizaciju”, istakao je Puhalac.

Trasa gasovoda kroz Republiku Srpsku trebalo bi da ide od Bijeljine, preko Posavine i Banjaluke, do Novog Grada.

Gasovod “Južni tok” biće dug 2.400 kilometara i protezaće se od Crnog mora i teritorija Srbije, Mađarske i Slovenije, do Italije.

Gasovod će moći da transportuje 63 milijarde metara kubnih gasa godišnje, a njegova gradnja biće dovršena 2015. godine po cijeni od minimalno 16 milijardi evra.  Srna

Dodaj Komentar