Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Gas » Radmanović: Transjadranski gasovod nije u koliziji sa “Južnim tokom”

Radmanović: Transjadranski gasovod nije u koliziji sa “Južnim tokom” 

ISTOČNO SARAJEVO, Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović istakao je da realizacija projekta Transjadranskog gasovoda i projekta Jadransko-jonskog gasovoda nije u koliziji sa “Južnim tokom”.

“Ni zapetom, ni tačkom, ni slovnom oznakom nije u koliziji sa `Južnom tokom` i ne smeta mu uopšte”, rekao je Radmanović tokom posjete opštini Istočno Novo Sarajevo.

On je podsjetio da je juče Predsjedništvo BiH donijelo odluku o prihvatanju Memoranduma o razumijevanju između BiH, Crne Gore, Hrvatske, Grčke i Albanije u vezi sa podrškom i saradnjom u okviru realizacije projekta Transjadranskog gasovoda i projekta Jonsko-jadranskog gasovoda.

“Kada bi to pročitali, vidjeli biste da to nije tako dramatično kao što se predstavilo u nekim medijima”, dodao je Radmanović.

On je pojasnio da procedura traje jako dugo, da je Savjet ministara BiH usvojio to jednoglasno i poslao Predsjedništvu, koje je pristalo da to prihvati i ovlastilo ministra inostranih poslova da to potpiše.

“Kamo sreće da BiH već sada ima mogućnost dovoda gasa iz nekoliko različitih izvora i da ima infrastrukturu u cijeloj BiH. Nažalost, obrnuto je, infrastrukturu nema, dovod ima samo sa jedne strane i on ne funkcioniše, ali je dobro da nam se najavljuju sa nekoliko strana”, rekao je Radmanović. Srna

Dodaj Komentar