Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Srijeda, 19 Januara, 2022
Nalazite se na Home » Energetika » Šarović: Ispuniti obaveze ili slijede nove sankcije Energetske zajednice

Šarović: Ispuniti obaveze ili slijede nove sankcije Energetske zajednice 

SARAJEVO, Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je danas da treba da bude usvojena energetska strategija i zakon na nivou BiH o regulatoru električne energije, gasa, prenosu i tržištu električne energije kako BiH ne bi bile uvedene nove sankcije Energetske zajednice.

“Sva ta dokumenta Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH usaglasilo je sa Energetskom zajednicom i proslijedilo Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ na davanje mišljenja. Tih odgovora i mišljenja nema do danas i oni će biti isključivo odgovorni ukoliko BiH dobije nove sankcije od Energetske zajednice na samitu u Prištini u decembru”, upozorio je Šarović.

On je podsjetio da je BiH punopravni član Energetske zajednice, ali da ne ispunjava svoje obaveze koje je preuzela u okviru ovog važnog energetskog tijela.

Šarović je juče rekao da su on i predsjednici vlada Republike Srpske Željka Cvijanović i FBiH Fadil Novalić dobili pismo direktora Sekretarijata Energetske zajednice Janeza Kopača u kojem posebno upozorava vlade Srpske i FBiH zbog neispunjavanja obaveza iz Trećeg energetskog paketa i neusvajanja već dogovorenog zakona o regulatoru električne energije i gasa, prenosa i tržišta električne energije BiH. Srna

Dodaj Komentar