Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Utorak, 7 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Energetika » Srbija na naftnom kongresu u Moskvi

Srbija na naftnom kongresu u Moskvi 

BEOGRAD,  Delegacija Nacionalnog naftnog komiteta Srbije (NNKS) učestvovaće od danas do 19. juna na 21. Svjetskom naftnom kongresu u Moskvi.
Na kongresu pod naslovom “Odgovorno snabdjevanje rastućeg svijeta energijom”, učestvuje više od 3.000 delegata, uključujući 30 ministara i 400 direktora najvećih svjetskih privatnih i nacionalnih kompanija i čelnika organizacija iz više od 80 zemalja.
Ovo će biti najveći događaj u istoriji Svetskog naftnog savjeta (WPC), koji organizuje ove “naftne olimpijade” već osam decenija, od 1933. godine.

Na kongresu, koji treba da otvori ruski predsjednik Vladimir Putin, ključni donosioci odluka iz svih djelova svijeta govoriće o najnovijim tokovima u industriji i, u svijetlu geopolitičkih dešavanja, dati svoje viđenje i procjene razvoja u oblastima ponude i potražnje energije.

Ovo je drugi Svjetski naftni kongres na kome NNKS učestvuje poslije prethodnog Kongresa u Dohi, 2011. godine.

NNKS je osnovan u martu 2011. godine, kao dio porodice od oko 70 nacionalnih komiteta okupljenih unutar Svjetskog naftnog savjeta, jedine međunarodne organizacije koja obuhvata sve aspekte u naftnom sektoru. Tanjug

Dodaj Komentar