Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Некатегоризовано » Sutra otvaranje prve bušotine u Obudovcu

Sutra otvaranje prve bušotine u Obudovcu 

BANJALUKA, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sutra će u Obudovcu prisustvovati otvaranju prve istražne naftne bušotine u Republici Srpskoj.

Predsjednik Republike predvodiće delegaciju na svečanoj ceremoniji otvaranja prve istražne naftne bušotine u Obudovcu koja je zakazana za 13.00 časova, a nakon toga predviđene su izjave za medije.

Bušenjem prve istražne bušotine na prostoru Srpske sutra počinje nova faza istražnih radova prema koncesionom ugovoru sa kompanijom “Jadran-naftagas”.

Prema informacijama koje je dostavio “Jadran-naftagas”, u 2011. i 2012. godini u geološko istražne radove investirano blizu 20 miliona KM, dok će investicije u projekat istraživanja u ovoj godini iznositi oko 30 miliona KM.

Dodik će sutra u 12.00 časova, zajedno sa ministrom industrije energetike i rudarstva Željkom Kovačevićem, posjetiti opštinu Šamac i razgovarati sa načelnikom Savom Minićem.

Predsjednik Srpske sutra će u 9.15 u Banjaluci razgovarati sa ambasadorom Italije u BiH Rajmondom de Kardonom, najavljeno je iz kabineta predsjednika. Srna

Dodaj Komentar