Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|четвртак, јун 24, 2021
Nalazite se na Home » Termoenergija » Kovačević: TE „Stanari“ najveća investicija u sektoru energetike

Kovačević: TE „Stanari“ najveća investicija u sektoru energetike 

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević ocijenio je da je izgradnja Termoelektrane /TE/ „Stanari“ jedna od najvećih investicija u Srpskoj u oblasti energetskog sektora, čiji se probni početak proizvodnje očekuje 2015. godine.

Tokom poslaničkih pitanja i odgovora „Aktuelni čas“ u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Kovačević je rekao da se izgradnja TE „Stanari“, koja je započeta prošle godine, „odvija kvalitetnom dinamikom i da je do sada realizovano 30 do 40 odsto investicije“.

„Ovih dana očekuje se isporuka oko 30.000 tona opreme koja će biti instalisana u izgradnju ove termoelektrane“, istakao je Kovačević, dodajući da su investicije i novac obezbijeđeni.

Kovačević je naveo da će TE „Stanari“ zaposliti između 600 i 800 radnika i zaključio da će Srpska sa ovom termoelektranom dobiti svoju energetsku stabilnost i nezavisnost, te obezbijediti još kvalitetnije snabdijevanje električnom energijom.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić rekao je da je do sada isplaćeno 84 miliona KM podsticaja u poljoprivredi, od čega su 50 miliona KM dugovanja iz ranijih godina, a 34 miliona KM tekućih podsticaja iz 2013. godine.

„Vlada Srpske stvara uslove da preostalih 26 miliona KM podsticaja isplati do kraja marta ove godine“, istakao je Mirjanić tokom „Aktelnog časa“ u parlamentu Srpske.  Srna

Dodaj Komentar