Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Ostalo » Večeras “Sat za našu planetu”

Večeras “Sat za našu planetu” 

LONDON, Večeras u 21.30 časova širom planete ugasiće se svjetla u okviru akcije “Sat za planetu Zemlju”, koja predstavlja svojevrsni podsjetnik na klimatske promjene i opasnosti koje one nose.

U ovogodišnjoj akciji učestvovaće više od 7.000 gradova iz 152 zemlje sa svih kontinenata.

U saopštenju objavljenom na internet stranici posvećenoj ovoj akciji navodi se da će velike svjetske znamenitosti, među kojima Sidnejska opera, kula “Petronas”, Brandenburška kapija i Empajer stejt bilding, učestvovati u ovogodišnjem “Satu za našu planetu”.

Ove godine, prvi put akciji se pridružuju Kremlj i Crveni trg u Moskvi. Učešće je najavilo i oko stotinu znamenitosti u oko 70 gradova i naselja širom Rusije.

U poruci svijetu pred sedmi “Sat za planetu Zemlju”, generalni sekretar UN Ban Ki Mun naveo je da “svjetska organizacija u akciji protiv klimatskih promjena učestvuje sa nezatamnjenom odlučnošću”.

“Svako ima svoju ulogu. Vlade treba da imaju političku volju, poslovni ljudi da daju doprinos rješenjima, a građansko društvo, posebno mladi, mogu izazvati globalniji pokret. Zajedno treba da doprinesemo i bacimo svjetlo na razumne odgovore za čistiji, zeleniji svijet”, istakao je generalni sekretar UN.

Cilj akcije je skretanje pažnje na globalno zagrijavanje i pretjerano trošenje energetskih resursa na planeti Zemlji. Srna

Dodaj Komentar