Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Utorak, 25 Januara, 2022
Nalazite se na Home » Energetika » Veliki biznis plan najveće naftne rafinerije

Veliki biznis plan najveće naftne rafinerije 

PEKING,  Čajna Petroleum & Kemikal Korp (Sinopek) prodaje investorima, 50 odsto udjela u gasovodu za 22,8 milijardi juana (3,3 milijarde dolara).

Među investitorima je i Čajna Lajf osiguranje, a Sinopek nastoji da prikupi sredstva za proširenje biznisa s prirodnim gasom, javlja agencija “Blumberg”.

Čajna Lajf će platiti 20 milijardi juana za 43,86 odsto udjela u gasovodu, dok će preostalih 6,14 posto kupiti Državna korporacija za razvoj i investicije za 2,8 milijardi juana, naveo je kineski naftni div Sinopek u saopštenju objavljenom na berzi u Hong Kongu.

Sinopek, najveća svjetska rafinerija nafte, i jedna od tri vodeće kineske energetske kompanije, upotrebiće ta sredstva za proširenje kapaciteta dela gasovoda koji ide od Sečuana ka istočnoj Kini, zatim za izgradnju gasnog skladišta i dalje unapređenje posla u sektoru prirodnog gasa, navodi se u saopštenju.

Akcije Sinopeka zatvorene su u trgovanju na berzi u Hong Kongu u plusu za 0,9 odsto, na 5,62 honkoških dolara, u odnosu na glavni berzanski indeks Hang Seng koji je ojačao za 0,1 posto, navodi njujorška agencija.

Dodaj Komentar