Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Nafta » Za devet mjeseci gubitak Rafinerije nafte 30 miliona KM

Za devet mjeseci gubitak Rafinerije nafte 30 miliona KM 

BANJALUKA,  Rafinerija nafte u Brodu ostvarila je novi gubitak u proteklih devet mjeseci i to veći od 30 miliona KM.

U finansijskom izvještaju za treći kvartal 2013. godine, koji je objavljen na Banjalučkoj berzi naveden je minus od 30.799.570 KM, čime se akumulirani gubitak povećao na čak 485,7 miliona KM.

Novi gubitak Rafinerije prikazan za devet mjeseci ove godine za gotovo duplo je veći od onog za isti period prošle godine, kada je iznosio 16,1 milion KM.

Dugoročne obaveze ovog preduzeća, koje je u većinskom vlasništvu ruskog “Neftegazinkora”, iznose 405,1 milion KM, obaveze prema povezanim pravnim subjektima 284,6 miliona, odgođene poreske obaveze 12,8 miliona, a ostale dugoročne obaveze prikazane su na iznos od 197,7 miliona KM.

Kratkoročne obaveze čak su i veće, pa je u finansijskom izvještaju, koji je objavljen na Banjalučkoj berzi, navedeno da iznose 428,3 miliona KM, od čega su kratkoročne finansijske obaveze 221,6 miliona KM, a dio dugoročnih finansijskih obaveza koje za plaćanje dospijevaju u periodu do godinu dana je 221,6 miliona KM.

Revizori su još ranije upozorili da su kratkoročne obaveze Rafinerije nafte u Brodu veće od njene obrtne imovine te da sposobnost ovog preduzeća da nastavi poslovanje u skladu s načelom stalnosti poslovanja zavisi od kontinuirane finansijske podrške ruskog većinskog vlasnika. klix.ba

http://www.blberza.com/Pages/DocView.aspx?Id=37228

2 Odgovori na Za devet mjeseci gubitak Rafinerije nafte 30 miliona KM

Dodaj Komentar