Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Srijeda, 1 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Gas » Za sada uredno snadbijevanje BiH gasom

Za sada uredno snadbijevanje BiH gasom 

SARAJEVO, Kompanija “BH-gas” saopštila je da do sada nije obaviještena ni od dobavljača “Gasprom eksporta” ni od kompanija koje transportuju gas kroz Srbiju i Mađarsku da će BiH biti obustavljen dotok gasa.

“Trenutne isporuke prirodnog gasa su redovne i zadovoljavaju sve potrebe naših potrošača. S obzirom da je na snazi ljetni režim, isporuka gasa, kao i potrošnja, u manjim je količinama nego zimi”, navodi se u saopštenju.
“BH-gas” ima plan u kriznim situacijama, poput nagle obustave isporuke gasa.
“Za sada je to Okvirni sporazum sa kompanijom `Eon Ruhrgas` iz Njemačke, a u skladu sa tim planom bi se snabdijevali svi proritetni potrošači“, navodi se u saopštenju.
Iz “BH-gasa” pojašnjavaju da je u tom slučaju plaćanje avansno i da sredstva za uredno snabdijevanje na duži period zavise u velikoj mjeri od isplaćenih dugovanja “Sarajevogasa”, koja su najavljena do srijede, 18. juna.
Ukrajina je danas saopštila da joj je Rusija prekinula snabdijevanje gasom.
Ruska državna kompanija “Gasprom” saopštila je da Ukrajina mora unaprijed platiti snabdijevanje gasom, nakon što Kijev nije platio veliki dug, ali i da će nastaviti da snabdijevaju gasom Evropu. Srna

Dodaj Komentar