Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|четвртак, октобар 22, 2020
Nalazite se na Home » Nafta » Putin: Dogovoreno ograničenje proizvodnje nafte

Putin: Dogovoreno ograničenje proizvodnje nafte 

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je u Rusiji dogovoreno zamrzavanje proizvodnje nafte ove godine na januarskom nivou. Putin je rekao da je s naftnim kompanijama dogovoreno da se proizvodnja nafte ove godine ne povećava.

„Sastali smo se s upravama naših naftnih kompanija. Postignut je dogovor da 2016. proizvodnju nafte držimo na nivou iz januara“, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je rekao da će biti nastavljeni razgovori s partnerima iz inostranstva o ograničenju proizvodnje nafte radi stabilizacije cijena, a o tome je juče razgovarao s direktorima naftnih kompanija.

Saudijska Arabija, Rusija, Venecuela i Katar su prošlog mjeseca postigli dogovor o ograničenju proizvodnje nafte, ali pod uslovom i da drugi proizvođači to urade, što je Iran odmah odbacio.

Ministar energetike Aleksandar Novak vodi pregovore o zamrzavanju proizvodne nafte i „skoro je postigao dogovor s partnerima na globalnom tržištu“, rekao je Putin na sastanku s predstavnicima ruske naftne industrije. Biznis.ba

Dodaj Komentar