Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|среда, септембар 30, 2020
Nalazite se na Home » Zaštita Okoline » Održan seminar „Upravljanje čvrstim otpadom“

Održan seminar „Upravljanje čvrstim otpadom“ 

DOBOJ, U Doboju je održan jednodnevni seminar „Upravljanje čvrstim otpadom“ u okviru Kampanje za podizanje javne svijesti i pozitivne promjene u percepciji upravljanja čvrstim otpadom, koju provodi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Stručni saradnik za životnu sredinu Instituta za građevinarstvo u Banjaluci Saša Dunović rekao je da su na seminaru informisali stručnjake, ali i široku javnost, o problemu upravljanja čvrstim otpadom, te izazovima sa kojima se suočava svaka od opština u okviru osam regija Republike Srpske obuhvaćenih ovim projektom.

Na seminaru su obrađene teme „Zakonska regulativa i zahtjevi Evropske Unije“, „Deponovanje otpada – koristi i posljedice“ i druge.

Seminar za dobojsku regiju održan je u Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju, kojem su prisustvovali nadležni službenici opština i predstavnici lokalnih zajednica iz Doboja, Broda, Dervente, Srpca, Vukosavlja, Modriče, Teslića, Petrova i Prnjavora.

Kampanje za podizanje javne svijesti i pozitivne promjene u percepciji upravljanja čvrstim otpadom biće realizovane do 2015. godine na cijeloj teritoriji Republike Srpske u regijama Prijedor, Banjaluka, Mrkonjić Grad, Doboj, Bijeljina, Zvornik, Foča i Gacko.

Kampanju najvećim dijelom finansiraju Švedska i Svjetska banka.  Srna

Dodaj Komentar