Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeEnergetska EfikasnostOdržan seminar "Upravljanje čvrstim otpadom"

Održan seminar “Upravljanje čvrstim otpadom”

DOBOJ, U Doboju je održan jednodnevni seminar “Upravljanje čvrstim otpadom” u okviru Kampanje za podizanje javne svijesti i pozitivne promjene u percepciji upravljanja čvrstim otpadom, koju provodi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Stručni saradnik za životnu sredinu Instituta za građevinarstvo u Banjaluci Saša Dunović rekao je da su na seminaru informisali stručnjake, ali i široku javnost, o problemu upravljanja čvrstim otpadom, te izazovima sa kojima se suočava svaka od opština u okviru osam regija Republike Srpske obuhvaćenih ovim projektom.

Na seminaru su obrađene teme “Zakonska regulativa i zahtjevi Evropske Unije”, “Deponovanje otpada – koristi i posljedice” i druge.

Seminar za dobojsku regiju održan je u Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju, kojem su prisustvovali nadležni službenici opština i predstavnici lokalnih zajednica iz Doboja, Broda, Dervente, Srpca, Vukosavlja, Modriče, Teslića, Petrova i Prnjavora.

Kampanje za podizanje javne svijesti i pozitivne promjene u percepciji upravljanja čvrstim otpadom biće realizovane do 2015. godine na cijeloj teritoriji Republike Srpske u regijama Prijedor, Banjaluka, Mrkonjić Grad, Doboj, Bijeljina, Zvornik, Foča i Gacko.

Kampanju najvećim dijelom finansiraju Švedska i Svjetska banka.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti