Nedjelja 16. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasGas za domaćinstva u Srbiji skuplji za oko devet odsto

Gas za domaćinstva u Srbiji skuplji za oko devet odsto

BEOGRAD, Gas za domaćinstva u Srbiji od danas će poskupjeti u prosjeku za oko devet odsto.

Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS) odobrila je 31 distributeru gasa u Srbiji prosječno povećanje cijena tog energenta za domaćinstva od 8,6 odsto i iznosiće 44,4 dinara po metru kubnom.

Gas za domaćinstva i kod Srbijagasa poskupjeće od danas za 9,3 odsto i koštaće 41,32 dinar za metar kubni. To javno preduzeće nove više cijene gasa za 9,9 odsto obračunava industrijskim potrošačima i distributerima još od 15. januara i cijene za te potrošače su 39,13 dinara za metar kubni. Gas za sve kupce priključene na distributivne sisteme, poskupjeće u prosjeku 9,5 odsto i iznosiće 40,42 dinara za metar kubni, navela je Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS).
Agencija je navela da distributeri gasa nisu tražili promjenu cijena pristupa distributivnom sistemu, takozvanu mrežarinu, tako da će se i dalje primjenjivati cijene tih usluga, utvrđene 2011. godine.
Cijene gasa u Srbiji posljednji put su mijenjane 1. novembra 2011. kada su porasle za domaćinstva oko 11 odsto, a za industriju 15 odsto. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti